Властите въвеждат по-строги ограничения за справяне със ситуацията

Испания остава най-тежко засегната от коронавируса страна след Италия. Само за едно денонощие случаите там се удвоиха. Властите въвеждат по-тежки мерки за справяне със ситуацията. Свободното движение на хора без основателна причина, е преустановено. С положителна проба е и съпругата на испанския премиер Педро Санчес.

Ограничават полетите от Италия и Испания

Магазините и аптеките работят, но кафетата, ресторантите, фитнесите и дори детските площадките са затворени и са оградени с ленти. В парковете също няма движение и не се допускат хора.

Болниците работят при изключителни мерки за сигурност. Хората, които са диагностицирани с коронавирус, но нямат тежки симптоми, са освобождавани за лечение вкъщи.

Испански микробиолог пред NOVA: Пандемия не означава задължително смърт

В Мадрид са пуснати дронове, които предупреждават хората да не излизат от домовете си. Налагат се и глоби от по 500 евро за неспазващите забраната.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Илиян Велков

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО