От Министерството на транспорта заявиха за NOVA, че те имат защитни средства

Служители в системата на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” в Пазарджик ще прекратят работа, ако не получат спешно защитни средства. Това заяви за NOVA Александър Иванов, председател на ФСО на КТ „Подкрепа”.

ЕК препоръчва облекчени процедури за личните предпазни средства

"Вече е изпратено писмо за проблема до централата на агенцията", допълва Иванов. И уточнява, че ситуацията в Пазарджик е сходна с тази в останалите областни структури на агенцията.

Служителите всеки ден проверяват шофьори, пътували из цяла Европа. В гишетата се подновяват лицензи на транспортни фирми, карти за квалификация и дигитални карти. Всичко това излага работещите на риск от заразяване с коронавирус. 

МВнР: Българските туристи от Мароко пристигнаха с извънреден полет в Истанбул

От Министерството на транспорта заявиха за NOVA, че още в началото на миналата седмица всички структури на „Автомобилна администрация” са снабдени със защитни средства. Осигурени били и специални облекла за инспекторите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП