Мъжът пррязал предпазната мрежа на прозореца и успял да избяга

Българин, за когото има подозрения, че е заразен с коронавирус, е разследван в Румъния за възпрепятстване на борбата с болестите, след като два пъти се опитал да избяга от болница в източния град Галац, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА. Мъжът бил откаран в болницата в сряда през деня, но прерязал предпазната мрежа на прозореца и успял да избяга. След като ръководството на болницата подало сигнал до органите на реда, той бил заловен в микробус с други пътници и върнат обратно в здравното заведение.

Трета жертва с коронавирус у нас

През нощта българинът направил нов опит да избяга от болницата, но бил заловен от екип жандармеристи, охраняващи лечебното заведение, докато се опитвал да прескочи оградата. Според данни на полицията след първия опит за бягство мъжът бил заловен на излизане от Галац в микробус, движещ се в посока Букурещ, в който имало още седем души. Той бил транспортиран с изолирана носилка до болницата за инфекциозни болести в Галац, а останалите пътници от микробуса са настанени в карантинен център.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП