Столтенберг каза, че някои служители на пакта са били поставени под карантина

Епидемията от COVID-19 не отслабва способностите на НАТО да извършва операции. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на първата в историята на организацията виртуална пресконференция. Столтенберг даде отчет за дейността на НАТО за миналата година в телевизионно студио, а журналистите имаха възможност да задават въпроси от домовете си. Мярката бе предприета като част от усилията срещу разпространението на заразата, предава БТА.

Трета жертва с коронавирус у нас

Вечерен час и пропускателен режим в ромската махала в Нова Загора (СНИМКИ)

Народите ни са поставени на изпитание, заяви Столтенберг. Устойчивостта ни е напрегната докрай. Много съюзници бяха принудени да приемат нечувани решения, добави той. Столтенберг съобщи, че Алиансът взима всички възможни мерки за защитата на своите служители, за да остане в състояние да работи. Способността ни за извършване на операции не е засегната, силите остават в готовност, уточни той. Генералният секретар съобщи, че някои служители на пакта са били заразени и някои от тях са били поставени под карантина. Той добави, че някои от насрочените учения са претърпели промени или са били отменени заради епидемията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП