Преминаването през КПП-тата става под условия

Строги мерки и ограничения в придвижването влязоха в сила в 00:00 часа днес. Областните центрове осъмнаха с контролно-пропускателни пунктове. Преминаването през тях става само с основателна причина и документи. Всеки ще бъде пропуснат, ако работи извън града и представи декларация от работодател, по здравословна причина или, за да отиде до постоянния си адрес.

Затварят областните градове, ще се минава през КПП-та (ОБЗОР)

В София в края на „Цариградско шосе” и в началото на АМ „Тракия” вече има пропусквателен пункт.  В полунощ изходът към „Струма” беше затворен, а автомобилите, които влизат и излизат от града подлежаха на проверка. На „Тракия” две от лентите за движение са затворени, а в аварийната - полицията извършва проверка на пътуващите. От МВР съобщиха, че са върнати близо 20 шофьори, тъй като причината за пътуването им е неоснователно.

До вторник ще се правят компромиси за хората, докато системата се нагоди. Пътуващите трябва задължилено да си носят както служебни бележки, така и лични карти.

„Аз съм от Владая и няма как да се прибера. Полицаите ми казват, че не ги интересуват документи. Моята шефка ми е издала декларация, която ми трябва за работа. Не мога да вляза в София. Нищо, че съм от Владая, в момента съм на работа и се прибирам от Благоевград. Ще търся алтернативи”, каза един от проверените късно снощи.

Служители на държавната опера в Бургас шият маски срещу коронавируса

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник.

„Пътувам от Пещерско към Бургас. Занимавам се със строителство, но все още нямам бележка от работодател. Би трябвало да ми изкарат днес. В Българово ни спряха, но след това ни пуснаха на добра воля. Казахме им, че днес ще вземем служебните си бележки”, разказа шофьор.

Повечето от работодателите в Бургас са успели да реагират на заповедта, изключения обаче не липсват.

Затвориха спешно отделение в Пловдив, където работи един от заразените с COVID-19

Пловдив също е под пълна блокада. По всички 13 входно-изходни артерии на областния град са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и АМ „Тракия” са се образували километрични опашки и от двете страни.

„За ефективното прилагане и спазването на мерките, въведени от Министерството на здравеопазването, са необходими две неща – разбиране от страна на всички граждани и интензивен контрол от органите на реда. Хората не се съпротивляват на тези мерки и срещаме разбиране”, обясни директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Повече гледайте във видеото. 

Репортери: Ева Костова, Цеца Алексова, Благой Бекриев, Николай Василковски, Ивелина Драгнева

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП