Това съобщи китайското външно министерство

Президентът на Китай Си Цзинпин обсъди ситуацията с разпространението на коронавируса в света в отделни телефонни разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и краля на Испания Фелипе Шести, като им предложи да обединят усилия в борбата с новото заболяване. Това съобщи китайското външно министерство, цитирано от DarikNews.bg.

Останете вкъщи три месеца, казва Великобритания на 1,5 милиона души в риск

"КНР се ръководи от концепцията за единна съдба на човечеството. Готови сме да споделяме информация и опит с другите страни. Трудната ситуация в здравеопазването е предизвикателство за цялото човечество. Сплотяването и сътрудничеството са нашите най-ефикасни оръжия. Пекин се стреми да развива съвместна дейност за създаване на ваксини и да укрепва партньорските си връзки в името на общото благо", заявява Си Цзинпин.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП