Температурите падат драстично

Студен атмосферен фронт ще премине над Балканите в следващите дни. Температурите ще паднат с до 20 градуса, ще вали дъжд и сняг.

През нощта срещу понеделник захлаждането ще обхване почти цялата страна. В първия ден от новата седмица ще вали дъжд в източните райони. В планините, на североизток, в Предбалкана и в Западна България валежите ще са от мокър сняг.

Жълт код за опасно време в 18 области на страната за понеделник. В северозападна и централна северна България ще вали сняг с образуване на снежна покривка. В ниските райони на Югозападна България - предимно дъжд с количества до 20-35 литра на квадратен метър. Около Черноморието в областите Варна, Добрич и Бургас ще духа силен вятър с пориви над 50-60 километра в час.



Вятърът ще е по-осезаем около Черноморието и в Дунавската равнина. Температурите в понеделник и вторник ще се колебаят около и под нулата. В най-топлата част на денонощието живакът ще показва стойности между минус 5 и плюс 5 градуса.



Валежите временно ще намалеят в сряда. Макар и по-слаби, те ще продължат до края на седмицата. Ще остане студено.

В периода от четвъртък до неделя ще бъде по-топло, особено в източните райони. Температурите около и след обяд ще стигат до 15 градуса.