13 души бяха санкционирани

Гръцките власти започнаха масирана проверка за спазването на задължителната 14-дневна карантина, налагана на всички, които са се завърнали от чужбина. Нарушителите бяха глобени с по 5000 евро, заяви заместник-министърът на гражданска защита Никос Хардалиас, пише БГНЕС.

Общо 17 са новорегистрираните случаи на коронавирус у нас днес

Правителството на Гърция на 16 март обяви, че всички пристигащи в страната ще трябва да бъдат под карантина за 14 дни, независимо от тяхното гражданство.

"Днес в цяла Гърция бяха извършени проверки за граждани, които трябваше да бъдат поставени под карантина като пристигнали от чужбина от различни страни. От 217 проверки бяха потвърдени 13 случая, когато карантинираните са се намирали извън дома си. На всеки от тях беше наложена глоба от 5000 евро и срещу тях е заведено наказателното производство“, заяви Хардалиас, който е отговорен за координирането на борбата срещу кризисните ситуации, по-специално разпространението на коронавируса.

ЗА ПАНДЕМИЯТА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Разказ на българин, бил под карантина в Ухан

От утре Гърция въвежда пълна забрана за движение на граждани в и между населени места, освен в спешни случаи.

Забраната бе обявена малко, след като станаха известни новите данни - 94 души в Гърция са били заразени за ден, въпреки факта, че преди това е имало по 30-40 случая на ден. Общо 624 са потвърдени случая на инфекция в страната, жертвите са 15 души.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП