Вижте какво споделя Роса - един от хората на първа линия

Над 47 600 са вече заразените от коронавирус в Испания. Смъртните случаи са повече 3400. Страната е втората най-засегната в Европа. Здравната система е на ръба.

Роса е един от хората, които се грижат за заразените. Всеки ден тя се прибира с усещането, че носи вируса със себе си. „Когато се прибера вкъщи, отварям вратата и нищо не пипам. Махам си маската, ръкавиците и отивам в банята за дълъг душ. Всеки от нас се прибира разстроен и мисли за пациентите си“, разказа Роса в ефира на "Здравей, България".

Вицепремиерът на Испания е с коронавирус

Тя живее с двете си дъщери. Те са наясно с риска, който майка им поема и я окуражават да не пада духом в трудния момент.

„Майка ми е по-разтревожена сега, отколкото миналата седмица. Тогава случаите не бяха толкова тежки. Но последната й смяна беше изтощителна. Аз не мога да я прегърна, да я целуна и изобщо да я пипна. Тя е човек, който постоянно е изложен на риск“, разказа Андрея, дъщеря на Роса.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП