Интересните моменти от ден 7 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В седмото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест знаменитият канадски режисьор от арменски произход Атом Егоян отправя специален поздрав за българската публика. На фестивала той трябваше да получи Наградата на София и да представи последния си филм „Почетен гост“, но също и две от класиките – „Екзотика“ и „Примамливото отвъдно“. Другото лично послание в дневника е от словенския режисьор на филма „Полусестра“ – Дамян Козоле. В ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест може да откриете още кадри от последната вълнуваща среща с чешката кинолегенда Иржи Менцел.

Основната тема на деня в изданието пък е повече от интересна. Какво е общото между филма на Иглика Трифонова от 2000 г. „Писмо до Америка“, легендарният родопски глас Марияна Павлова и актьорите Рита Уилсън и Том Ханкс, може да разберете ТУК.