По думите му турските служители работят по-бързо

Положението на „Капитан Андреево“ е много по-спокойно. Турските служители започнаха да работят по-бързо. Това обяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините“  главен комисар Светлан Кичиков, директор на „Гранична полиция“.

„Турция предприе редица рестрикции заради коронавируса. В началото на седмицата за 24 часа през пункта минаваха между 350 и 400 камиона. В резултат на проведени разговори и облекчаване на някои проверки от страна на турските служители сега минават около 1200 тирове за денонощие", поясни Кичиков.

Изтеглят тировете от границата с Турция на новия буферен паркинг

Той коментира и казуса с буферния паркинг. „Не можах да разбера защо има недоволство. На този паркинг могат да бъдат стационирани около 2500 тира. Там те биват селектирани. Тези, които подлежат на карантина, имат право да изчакат 14 дни на наша територия. Подсигурени са им химически тоалетни, вода и храна. Паркингът е охраняем. Шофьорите не могат да го напуснат по свое желание", каза още комисарят. 

ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина (ВИДЕО)

„В момента всички камиони, които преминават транзит през България, се придвижват в конвой. Това се прави, за да нямат контакт с други хора, за да ограничим разпространението от коронавирус", обясни директорът на  „Гранична полиция“.

Той допълни, че ГКПП „Златоград“ е затворен временно. „Причината е, че в две населени места в Гърция, които са близо до границата ни, има голям брой заразени с коранавирус“, поясни той. И заключи, че служителите на пунктовете имат всички необходими предпазни средства. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО