Това решение беше взето за по-бързо откриване на случаи на вътрешно разпространение на заразата

Азербайджан затваря границите си заради коронавируса, след като броят на заразените достигна 521 души, съобщи БГНЕС.

Влизането и излизането на територията на Азербайджан със сухопътен и въздушен транспорт беше спряно поради пандемията на коронавирус, съобщиха от оперативния щаб при кабинета на министрите на страната.

Глоба до 1 млн. евро за спекула с цените в Гърция

„В рамките на мерките, предприети срещу пандемията от коронавирус в Азербайджан, от 00:00 часа на 5 април 2020 г. до 00:00 часа на 20 април влизането и излизането на територията на Азербайджан по суша и въздух са напълно спрени, с изключение на превоза на стоки ", обявиха властите.

Това решение беше взето за по-бързо откриване на случаи на вътрешно разпространение на коронавируса, изолиране на пациенти и хора, неспазили карантината си. Това решение ще позволи също да се регулират възможностите на карантинните центрове за приемане на хора и да се повиши готовността на болниците в страната, допълниха от оперативния щаб.

809 са новите смъртни случаи в Испания за последните 24 часа

"Предвид условията на глобалната пандемия гражданите на Азербайджан в други страни се насърчават да проявяват разбиране и търпение, както и стриктно да спазват карантинния режим в приемащите страни. В специални случаи е необходимо да се свържете с дипломатическите мисии на Азербайджан", се казва в изявление на властите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си