Във време на изпитание много хора отвориха сърцата си, за да помогнат

От две седмици насам NOVA разказва историите на хора, които във време на изпитание отварят сърцата, душите и портфейлите си, за да помогнат на всички, които са на първа линия на битката с коронавируса и така - за всеки един от нас.

Ива Стоянова: Служителите на NOVA започват кампания за дарения в помощ на нуждаещите се

За половин месец някои от имената на дарителите вече се повтарят. А един от тях застана лице в лице с болестта и оздравя. Кирил Домусчиев призова да не се помага само в София, а и в провинцията и заяви, че е готов да изкупи цялото количество от лекарството, което е помогнало на него.

От началото на пандемията досега братя Домусчиеви са дарили над 750 000 лева, тестове и медикаменти. Освен на болницата в Разград, семейството – в лицето на техните родители, помага и на болницата в Ловеч, със 100 000 лева.

Делян Пеевски е дарил три милиона лева от началото на пандемията.

Родителите на братя Домусчиеви дариха хлорохин и 100 хил. лева на болницата в Ловеч

С още 900 000 лева се включиха от АЕЦ „Козлодуй“.

След решението си да дари 900 хиляди лева на Министерството на здравеопазването, заедно с UNITED GROUP, VIVACOM ще дари първите месечни такси от всички нови абонаменти за общата кауза срещу COVID-19.

Солидарността обхвана всички браншове. Редица бизнеси и съсловни организации решиха да помагат с дейността, която развиват. На над 300 хиляди лева възлиза дарението на прокуратурата. Застрахователите от ДЗИ, съвместно със Софийската лекарска колегия, обявиха застраховки на медиците.

Кирил Домусчиев: "Биовет" АД дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

От началото на извънредното положение в страната са се записали близо 4000 доброволци, като броят им продължава да расте. Софтуерната компания Телелинк Бизнес Сървисис Груп направи онлайн регистър – dobrovolec.bg .

И анонимно, съпричастността е в ход. Всеки дарява според силите си. И всеки дарен лев за DMS кампанията на здравното министерство е от помощ. И вие може да се включите като изпратите SMS с текст DMS SOLIDARNOST на номер 17 777.