Според него няма друга държава, която да обявява заразените с коронавирус на всеки час

Зад волана в "Карай направо" тази неделя седна депутатът от БСП Румен Гечев. Той коментира кризата около коронавируса и актуализацията на бюджета.

„Според мен изявлението на г-жа Караянчева за положителната проба на уважавания от мен г-н Адемов не беше случайна. Това беше направено преднамерено на извънредна пресконференция. Нека да уточним, че ние сме парламентарна република. Щабът може да дава препоръки, а правителството да взима решения. Г-жа Караянчева може да предлага много неща в качеството си на председател на НС. Но да обявява в 23:30 ч., че отменя ключова комисия, която ще разглежда 10 млрд. заем за държавата, е изненадващо и неприемливо за мен“, коментира заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси на НС Румен Гечев.

"КАРАЙ НАПРАВО": Проф.д-р Габровски: "Лекарите са призвани да спасяват животи, а не да събират трупове"

„Лошо е когато човек е заразен и боледува. В болниците обаче има много такива хора и държавата не може да спре да функционира. Аз съм офицер, но ген. Мутафчийски не ми е началник. Това, което искат управляващите - да се суспендира Конституцията и да се затвори парламентът, е неприемливо. България има Конституция и съгласно нея никое правителство не може да тегли заеми с декрети“, добави Гечев.

Той не знаел за друга държава, която обявява жертвите на заразата "на всеки час". "Излиза човек, като агент на погребално бюро, и съобщава“, казва Гечев.

„Г-н Борисов е премиер на България и не трябва да ходи по цехове, а да дойде в Народното събрание и да докладва какво е свършено. Добре е, че се полагат усилия закъснелите мерки да бъдат наваксани. Но искаме политиците да направят баланс между медицинските предизвикателства и икономическите последици“, казва депутатът на БСП.

Цялото интервю гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си