Той е на мнение, че мерките, предприети от правителството за справяне с кризата, са добри

"На 6 април имаме своеобразен рекорд – близо 8900 са новорегистрираните безработни. От тях над 6500 са по причина "коронавирус". Ако се запази този ръст, очевидно вървим към екстремални стойности. Ние смятаме, че около 330 000 ще станат регистрираните безработни до края на годината и една голяма част от тях ще бъдат с минимално обезщетение“. Това обясни в предаването „Здравей, България“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Какви са правата ни, ако останем без работа?

Той посочи, че от Конфедерацията искат измемение на минималната сума, която безработните получават на ден - от 9 на 17 лева. Според него хората, които нямат право на обезщетение, трябва да получат ваучери за храна. Трябва да има и облекчения за самоосигуряващите се, категоричен е президентът на КНСБ.

САМО ЗА ДЕН: Над 5 000 са останали без работа заради коронавируса у нас

„Мерките на правителството за справяне с кризата са много добри, но не стигат. Трябва да се разширят с пакет икономически и социални, които да са насочени към бизнеса и хората“, заключи Димитров.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП