Грози ги затвор до пет години и глоба в размер от 10 до 50 хиляди лева

Шестима души са глобени заради участие в увеселително мероприятие. Те са играли хоро в ромския квартал в Петрич и с това са нарушили предприетите от властите мерки срещу разпространението на коронавируса. Това съобщиха за NOVA от Районната прокуратура.

Срещу трима души са образувани бързи досъдебни производства.  Те се върнали в страната на 26 март през Дунав мост 2. Пред граничните власти обяснили, че се връщат от Великобритания. Била им предписана задължителна 14-дневна карантина.

Спазват ли се мерките срещу заразата в Пловдив и Бургас?

Няколко дни по-късно обаче решили да организират празненство на една от улиците в квартала. То било записано с мобилен телефон, а по-късно публикувано в социалната мрежа Facebook. Полицейските служители незабавно извършили проверка и установили нарушителите, докато играели хоро.

Тримата ще бъдат подведени под отговорност за неспазване на противоепидемичните мерки по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи.  Грози ги затвор до пет години и глоба в размер от 10 до 50 хиляди лева.

Близо 100 глоби от 5000 лв. наложиха в Пловдив

Предстои един от тях да бъде задържан за 72 часа. Той е осъждан и е извършил нарушението докато е бил изпитателен срок от предишната присъда.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП