Началникът на Оперативния щаб се обяви и за по-строг контрол срещу струпването на хора

Задължително носене на маски и по-строг контрол срещу струпването на хора. Това ще поиска началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски. В интервю пред БНТ той подчерта, че след 3 седмици на добри резултати сега сме на път да се провалим, ако хората спрат да спазват мерките за ограничаване на заразата от коронавирус.

635 станаха потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Междувременно полицията затяга контрола за Цветница и Великден! Постове на жандармерията вече се разполагат по входовете и изходите на ромските махали.

Мащабна акция на полицията се провежда в София

По информация на NOVA от 21:00 часа в петък се разполагат повече полицейски екипи в кварталите „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Орландовци“. Изграждат се около 60 нови контролно-пропускателни пункта. Те ще следят потока от хора. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!