Това обяви президентът Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди на представители на американската администрация да окажат помощ на Италия в борбата с коронавируса посредством доставка на медицинско оборудване, хуманитарна помощ и друга подкрепа, предаде БТА.

Коронавирусът отне живота на 100 000 души по света (ОБЗОР)

Американският военен персонал също ще е на разположение за осигуряване на телемедицински услуги, помагане в изграждането на полеви болници и транспортиране на доставки.

КРИЗАТА С COVID-19 В АВСТРИЯ: Разказът на българка, живееща във Виена (ВИДЕО)

"Италианската република, един от нашите най-близки и най-стари съюзници, е опустошена от пандемията, отнела вече над 18 000 живота там, довела голяма част от италианската здравна система до ръба на колапса и заплашваща да потопи италианската икономика в дълбоката рецесия", казва Тръмп. Той разпорежда на министъра на търговията да насърчи американските доставчици да продават продукти, поискани от италианските власти с изключение на онези, които ще са нужни за овладяване на пандемията в САЩ.

Колко са реално хората по света, заразени с коронавирус?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП