Това твърдят учени от университет в Аделаида

Учени от университе в Аделаида разкриха, че тренирането повече от два часа и половина по време на социална изолация може да е пагубно за психичното здраве, съобщи БТА. Тъй като препоръките за изолация като предпазна мярка срещу коронавируса продължават вече седмици, мнозина запълват времето си с тренировки.

ДОМАШЕН ФИТНЕС: Как да останем във форма през изолацията? (ВИДЕО)

Макар и едно бързо раздвижване да е полезно, специалистите предупреждават да не се прекалява. Учените са наблюдавали 369 души, живеещи в 64 града в Китай, след като изминал един месец от карантината. Те са установили, че спрелите работа били по-зле психически и физически от работещите.

"Не бяхме изненадани, че спрелите работа хора са по-зле психически, физически, а някои и в дистрес. Работата дава на хората чувство за цел и рутина, които са особено важни по време на глобална пандемия", каза проф. Андреас Раух от екипа.

СПОРТЪТ VS. ВИРУСЪТ: Защо атлети организиран онлайн олимпиада от вкъщи?

Резултатите обаче показват, че прекалените тренировки също могат да се отразят зле на психиката. Участниците, които спортували повече от 2,5 часа дневно съобщили, че не са толкова доволни от живота, докато трениращите до час и половина били по-позитивни.

"Наистина се изненадахме от резултатите за времето за трениране, защото противоречат на интуицията. Възможно е хората, които спортуват по-малко да използват по-рационално времето си в изолация",  каза ръководителят на изследването д-р Стивън Чжан. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП