Коментар на експерта по биотероризъм в НАТО д-р Красимир Методиев

„Нужно е да се изработи алгоритъм на поведение към подобни пандемии, за да има минимални щети". Това обясни експертът по биотероризъм в НАТО проф. д-р Красимир Методиев.

675 станаха потвърдените случаи на COVID-19 у нас

„Имаме над 10 типа коронавируси. За последния, за който говорим сега, има почти доказана теза, че има подмяна на последните 4 нуклеотида на геномната структура на вируса. Тази промяна означава, че той не отговаря генетично на предишните. При много коронавирусни пациенти влизат и такива с редица заболявания, които са пагубни за тях. Грешно е да вкарваме такива хора в починалите с COVID-19. Това води до масова психоза", поясни Методиев. И допълни, че е трудно да се каже дали коронавирусът е направен изкуствено. 

ЗА ЕПИДЕМИЯТА И МЕРКИТЕ: Експертите отговарят на вашите въпроси (ВИДЕО)

„Досега е имало много по-страшни епидемии в историята. Човечеството ще победи в тази битка", заключи професорът. 

Репортер: Искра Урумова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!