Това заяви държавният глава при посещение в Трявна

Държавата и експертите да изготвят план за излизане от кризата чрез активна програма за тестване на населението. Това препоръча президентът Румен Радев като мярка за постепенно излизане от кризата и извънредното положение. Държавният глава заяви това при посещението си в Трявна.

Румен Радев: Изправени сме пред общо изпитание

Президентът начерта и мерките, които трябва да се вземат за излизане от кризата, като прогнозира, че ако не се направи план, сме заплашени от втора вълна на заболеваемост от коронавирус.

„Свалянето на мерките не трябва да става изведнъж. Трябва да се позоваваме на разума на българите, който те проявяват. Да не се насажда страх и паника. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и да е рейтингово това. Много държави вече работят с планове и, ако България не го направи сега, има риск от втора вълна”, посочи държавният глава.

Радев и Ердоган: Борбата с коронавируса изисква сътрудничество и солидарност

Позицията си Румен Радев обяви в оръжеен завод край Трявна, собственост на бизнесмена Емилиян Гебрев. Президентът поясни и защо е на посещение именно в този завод.

„Ако вие делите българите на работещи в частни и държавни предприятия, аз не ги деля”, отговори той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП