Майката кръстила новороденото Ава, което означава сила и мощ

Млада американка роди здраво бебе, докато самата тя е в кома заради COVID-19, пише австрийското издание „ое24“, цитирано от БГНЕС. 

СЛЕД РАЗРЕШЕНИЕTO OT ГЕНЕРАЛА: Бебето излезе!

Анджела Примаченко от Ванкувър е бременна в 33-та седмица, когато дава положителна проба за коронавирус. Състоянието на 27-годишната жена се влошава бързо и тя е приета в болница, а малко по-късно е настанена в интензивно отделение.

Лекарите поставят жената в изкуствена кома и започват борба за живота ѝ. За да гарантират безопасността на бебето, медиците предизвикват раждане и докато младата майка е в кома, на бял свят се появява здраво момиченце.

Генералът отсече: Бебето да излиза! (ВИДЕО+СНИМКА)

Едва пет дни по-късно, след като е извадена от комата, Анджела разбира, че e станала майка за втори път.

„Никой не си е представял, че ще се разболея. Изобщо не смятах, че ще родя детето си по този начин. Събудих се и изведнъж установих, че вече нямам корем. Беше изумително“, споделя гордата майка.

Д-р Стаменов: Коронавирусът не може да се предаде през плацентата

Анджела вече е изписана от болницата, но заради риска от инфекция, все още не може да прегърне дъщеричката си. Това обаче не помрачава радостта ѝ. Жената е дала на бебето си името Ава, което означава сила и мощ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!