Едва 15% от анкетираните очакват т.нар. "V-образно" икономическо възстановяване

Общо 93% от инвеститорите предвиждат икономическа рецесия през тази година, показа редовно бизнес проучване на Bank of America, публикувано във вторник, пише БНР.

Гърция очаква 60-70% по-малко чуждестранни туристи

Освен това 57% от тях подчертават, че възстановяването от кризата с COVID-19 по-късно през годината представлява най-големият риск за инвеститорите на капиталовите пазари.

Проучването също така посочва, че нивото на инвеститорските пари в наличност е скочило до 5,9%, което е най-високото ниво след терористичните атаките на 11 септември 2001 срещу САЩ.

Едва 15% от анкетираните очакват т.нар. "V-образно" икономическо възстановяване (стръмен спад, последван от рязък подем), 22% смята, че възстановяването ще бъде "W-образно", докато 52% от инвеститорите предвиждат възстановяване във формата на "U" (стръмен спад, последван от период на "лазене" по дъното, чак след което да последва силно възстановяване).

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!