Безразсъдство или чувство на безнаказаност?

„В първия момент не повярвах на новината за смъртта на Милен Цветков и дори реших, че е фалшива такава. С него се познавахме, работили сме заедно. В момента, в който се качваш да шофираш в такова състояние най-верояно в главата ти няма нищо, защото си тотално неадекватен. Важно е какво е в главата на този тип хора, че да решат да правят тези неща. Преди да употребят наркотиците, те имат техническо време да разсъждават, какво биха могли да направят." Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” криминалният психолог Тодор Тодоров.

ШОКИРАЩИ КАДРИ: Шестима души пресичали кръстовището в момента на катастрофата с Милен Цветков (ВИДЕО+СНИМКИ)

По негови думи, човекът участвал в катастрофата с Милен Цветков е правил това и преди. „Бих се изненадал, ако семейството и приятелите му кажат, че не знаят за нещата, които е вършил“, казва Тодоров.

Психологът е на мнение, че когато има проблем с детето това показва, че има такъв и в семейството. За да не забелиш, че детето ти взима наркотици, означава, че нямаш задълбочен контакт с него и се отнасяш много неглижирано към случващото се.

„Категорично смятам, че няма начин това да се случва, на този младеж, за първи път. Без значение, какво ще казват роднини и приятели за да го оневинят и да го освободят от отговорност. В този случай тази отговорност е много по-голяма от това, че е убил един човек. Когато гледах записите от инцидента видях, че убитите са могли да бъдат още 10“, казва Тодоров.

Екипът на Спешна помощ намерил Милен Цветков в кома

Според него автомобилът влиза с много голяма скорост, достатъчна да помете много коли, а не само една.

„Най-верояно е това момче да е от този тип младежи, които смятат, че светът е създаден за тях. Те мислят, че каквото и да се случи ще им се размине. Смятам, че ако след година, когато същинското дело започне, журналистите не се интересуват будно от случая, присъдата на младежа може да бъде доста по-лека“, казва психологът.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.