Коментар на директора на „Пазари Възраждане“ Драгомир Димитиров

Няма констатирани нарушения на Женския пазар и на пазар „Димитър Петков“. Това заяви директорът на „Пазари Възраждане" Драгомир Димитров. На територията на пазара има 180 сергии, като в момента заети от тях са 160. Създадена е организация за спазване на мерките за пазаруване, въведени са и допълнителни мерки от управата на пазара.

„Краткото затваряне на пазарите създаде известни затруднения на хората. Сега обаче те работят на пълни обороти. Има перфектна организация, за да могат търговците да реализират продажбите си“, заяви Димитиров.

 

 

Има ли изкуствено увеличение на цените на хранителните продукти на пазара?

На ден в настоящата ситуация през Женския пазар минават около 20 000 души. „Създали сме специална организация, спазвайки разпоредбите на здравния министър и на кмета на София. Предприели сме и допълнителни мерки. Ако някой от търговците не спазва изискванията, ние го отстраняваме от пазара. Вече имаме 4-ма отстранени търговци“, посочи още Димитиров.

По думите му към момента хорат спазват мерките за сигурност. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!