Много звезди от цял свят доказват, че шоу може да се прави и онлайн

Разговорите, връзките, дори работните срещи все по-често минават през компютъра. От скоро обаче има нов, при това световен феномен – шоубизнесът почти буквално живее, диша и твори през екрана. За това разказва Даниела Пехливанова в „Темата на NOVA”.

Ако до скоро да си на дискотека от дома си звучеше като сюжет на нереалистична история, то само за месец това не просто се оказа реалност, а дори предизвика феномен – оказа се, че ни харесва. Карантината изкара още повече на показ жаждата за забавления и направи не само шоубизнеса, но и обикновените хора по-изобретателни. Така малко известен извън града си диджей от град Добрич доказа, че слава се печели за час.

Диджей Боби Бийт, както е познат в града си, не прави нещо по-различно от обикновеното – забавлява хората с музиката, която миксира. Разликата е само една – вместо от пулта в дискотеката, пуска музика от… терасата на жилището, в което живее, докато предава на живо в социалните мрежи.

Затворени зад стените на домовете си, звездите по цял свят се оказаха заложници на кризата. И те, също като диджея от Добрич, започнаха да се забавляват онлайн. А някои от тях дори вече печелят от това.

Но това откри неподозирани за тях рискове – да превърнат любовта на феновете в ярост. Причината – показват луксозните имения, в които прекарват дните си в изолация. Тази тиха класова война, според критиците, е загубена битка за звездите. Дали обаче са отворили без да знаят кутията на Пандора или печелят нови почитатели, защото ги виждат повече хора? Където и да е истината, едно е сигурно – шоубизнесът твърдо се засели във виртуалното пространство, според едни – за постоянно, според други - временно.

Откъс от „Темата на NOVA” вижте във видеото, а целия репортаж гледайте в неделя, след Централната емисия на Новините на NOVA.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.