В 10 области e в сила жълт код за валежи

Денят започва с валежи в крайните райони на Северозападна и Югоизточна България. Около обяд валежите ще обхванат много части на страната с по-значителни количества в централните и източните райони. Следобед в областите около Черноморието се развият и гръмотевични бури с потенциал за градушки. За денонощието най-много валежи ще се акумилират в областите на Централна Северна и Североизточна България – около и на места над 50 литра на квадратен метър.

В 10 области на страната е в сила жълт код за опасно време – пролетни бури с интензивни валежи и риск от градушка - Силистра, Русе, Разград, Шумен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Стара Загора, Сливен и Хасково.

Температурите в ранния следобед днес ще са между 15 и 20 градуса с по-високи стойности в северните райони на Дунавската равнина и на Югозапад.

През нощта срещу понеделник ще проължи да вали в централните райони на страната. Интензивен валеж се очаква в областите Търговище, Разград, Русе и Велико Търново. Утре времето постепенно ще се успкоява и в рамките на деня валежите постепенно ще намаляват и спират. Във вторник – разкъсана облачност и максимална температура около 20-22 градуса.

В нощта срещу Гергьовден от северозапад на Югоизток ще превалява, като южно от Стара планина се очакват по-значителни валежи.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.