Решението беше взето на спешно заседание на Областния медицински съвет

Затвориха движението в ямболския квартал „Райна Княгиня”, където живеят близо 7 000 души.

До мярката се стигна, след като само за 24 часа бяха потвърдени 11 положителни проби на контактни лица с една от починалите в квартала от COVID-19.

Поставят КПП-та в махала в Ямбол

Кварталът вече е с контролиран достъп. Взети бяха и първите проби с PCR тестове. Те са на контактни на двете починали жени с COVID-19.  Призивът на здравния щаб в града е хората да проявят разбиране, докато бъде извършено тестването и се очертае пълната картина на заболеваемостта.

Седем са пунктовете около ямболския квартал, които се охраняват от жандармерия и полиция.

  „Предприехме тези мерки, за да ограничим влизането и излизането от квартала, който се състои от седем улици и два жилищни блока. Това се наложи поради високия брой заразени с коронавирус и двама починали от последните седмици”, обясни областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

57 нови случая на коронавирус у нас, 7 новозаразени деца (ВИДЕО)

 

Жителите на квартала са притеснени и възмутени от мерките.

Много днес искаха да излязат, за да отидат до някоя аптека. Други пък - за да отидат на работа. На пунктовете действително дойдоха работодатели, които да вземат служителите си.

 От здравния щаб са говорили с големите фирми, да освободят работниците си. Призивът е да го направят и малките работодатели.

 

 

„В крайна сметка това е и за тяхната сигурност, за спокойствието на останалите работници, защото съгласете се във фирмите не работят хора само от този квартал”, заяви областният управител.

Само контактните лица на едната жена с коронавирус, са 28. Всички, които живеят около домовете на заразените, ще бъдат тествани.

 Към момента няма напрежение сред живеещите в квартала.

Репортер: Георги Манев

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.