Жълт код за силен вятър в 16 области на страната

Динамичен студен фронт ще оформи времето на Гергьовден. От полунощ в посока северозапад - изток-югоизток ще преминат пролетни валежи с по-значителни количества в Северозападна България до обяд и в крайните южни райони следобед. Гръмотевична активност е възможна в източната половина на страната. Температурите в ранния следобед на празника ще са между 14 и 19 градуса. Около крайбрежието – 16-18 градуса, в планините – между 2 и 9 градуса.

Нахлуването на студен въздух ще е придружено с вятър, с особено силни пориви в Северна България и в отделни райони южно от Стара планина. В сила е жълт код за пориви до 60-70 км/ч.

В четвъртък и петък остава ветровито – в първия ден по-силни пориви се очакват в Северна, а във втория – в Южна България. Валежи – на изолирани места, с по-голяма вероятност в източните райони. Температурите бавно ще тръгнат нагоре. С порив на топъл въздух от юг-югозапад очакваме страната ни да попадне в плен на гореща вълна в края на тази и началото на следващата седмица. Особено в понеделник и вторник на много места ще измерим следобедни температури около и над 30 градуса.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.