В документа се твърди, че сирийското ръководство, водено от президента Башар Асад, позволява "насилие и нарушаване на човешките права"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да удължи режима на едностранните санкции срещу Сирия с още една година. Това следва от изявление, публикувано в електронната база данни на Федералния регистър на САЩ, пише БГНЕС.

Безработните в САЩ вече са над 33 милиона

Става въпрос за запазване на различни ограничителни мерки, които последователно бяха въведени от Вашингтон срещу Дамаск от 2004 до 2012 година. Тези ограничения включват по-специално блокиране на активите на определени физически и юридически лица под юрисдикцията на САЩ, както и забрана за износ на определени категории американски стоки и услуги в Сирия.

В документа се твърди, че сирийското ръководство, водено от президента Башар Асад, позволява "насилие и нарушаване на човешките права", за които допринасят и Русия и Иран. "САЩ призовават режима на Асад и неговите привърженици да спрат бруталната си война, да въведат примирие в цялата страна, да осигурят безпрепятствено предоставяне на хуманитарна помощ на всички нуждаещи се сирийци и да обсъдят политическия преход в Сирия", се казва в изявлението.

То също така отбелязва, че "Съединените щати ще вземат предвид промените в състава, политиките и действията на сирийското правителство, при вземането на решение дали да запазят" сегашния режим на едностранни санкции. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.