Сериалът спечели вниманието на зрителите в активна възраст

Успех за една от най-очакваните български продукции от портфолиото на NOVA тази пролет – „Ягодова луна“. Премиерното за пролетния сезон заглавие спечели вниманието на зрителите в активна възраст, както в телевизионния ефир, така и в онлайн платформите на NOVA. Неочаквани обрати, специални ефекти и екшън сцени белязаха развръзката на героичната драма, в която е поставен акцент на темите за честта, дългa, достойнството и разбира се – любовта. Изненадващият финал на сериала провокира зрителите и с иновативния подход на заснемане и телевизионен разказ. Според данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България, аудиторният дял на последния епизод на „Ягодова луна“ сред зрителите в активна възраст е 25.7%, което е с 15% повече спрямо резултата на съдържанието на втората по гледаемост телевизия по същото време.

Първият български сериал, посветен на една от най-благородните професии, постави на фокус пожарникарите с почит към тях и ежедневната им жертвоготовност да спасяват човешки животи. „Ягодова луна“ е поредно доказателство за дългосрочния ангажимент на NOVA в подкрепа на българското филмово производство, както и за успешното сътрудничество между телевизия и държавните институции. Сериалът е реализиран в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи на Р България.

Завладяващата история, дело на утвърдения творчески тандем Елена Иванова и Милена Фучеджиева, привлече зрителите в активна възраст с многопластовите си сюжетни линии, специални ефекти и звезден каст, включващ едни от най-изявените артисти в България. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат, че средно над една четвърт от гледащите телевизия зрители в активна възраст (18-49 г.) са проследили телевизионната поредица, докато в същото време аудиторният дял на конкурентната медия е с 10% под тази стойност.

Сериалът се ползва с популярност и в онлайн платформите на „Нова Броудкастинг Груп“. Данните на Google Analytics сочат, че видеогледанията на „Ягодова луна“ са над 1,4 милиона за целия сезон.