Температурите скачат до над 35 градуса

Гореща и суха вълна обхваща южната част на Балканския полуостров. Температурите до края на седмицата ще са високи. Днес в ранния следобед термометрите ще показват между 29 и 34 градуса. Най-горещо ще бъде в централните райони на Дунавската равнина – областите Плевен и Ловеч. Най-прохладно ще остане по Черноморието – от 21 градуса по северното крайбрежие до 29 градуса на юг от нос Емине към Бургас, Царево и Ахтопол. Облачността през целия ден ще е разкъсана. Вятърът около и след обяд ще бъде топъл, южен, с по-силни пориви в крайните западни и североизточни райони.

Утре температурите и сутринта, и следобед ще са с градус-два по-високи. Жегата ще е най-осезаема в централната част на Северна България – областите Плевен, Ловеч, Враца и Велико Търново, и на юг – в районите на Ямбол, Стара Загора и Хасково.

Събота и неделя остава горещо, с по-високи температури в южната половина на страната. Захлаждане се очертава в средата на другата седмица, когато дневните температури ще се понижат до 20-25 градуса с потенциал за валежи, гръмотевична активност и риск от опасни явления като летни бури с градушки.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.