Акция на Спецпрокуратурата и полицията се провежда на територията на квартал "Левски"

Акция на Специализираната прокуратура и Столичната полиция се проведе рано тази сутрин в района на кв. "Левски". На адрес в района бяха извършени претърсвания и изземвания.

Спецакция в Плевенско

По информация на NOVA е разкрит убиецът на бизнесдамата Станка Марангозова. По неофициална информация на адреса е живял един от тримата, които са установени като съпричастни към убийството на бизнесдамата. Отново по неофициална информация единият е физическият извършител, а за друг се предполага, че е осигурил възможността той да се оттегли от местопрестъплението.

Часове наред разследващи с обиски и претърсвания в дома на един от заподозрените като извършители на убийството на Станка Марангозова.

„На нас лично тук ни е смешно всичко това. Не знам един стъклар да извършва убийство. Изкарват го, че е бил наркодилър и че не знам какво още бил. Как пък ние не видяхме един път нещо да си е дошъл дрогиран, да са спрели коли тук, да се купува дрога? Нали все пак ще има текучество на хора?“, каза един от съседите - Григор Найденов.

В стъкларското ателие работят син и баща. Синът Петър е около 30-годишен, любезен, никога не е давал повод за оплаквания, разказват съседите.

„Даже не съм го видял и с бира в ръка. За това, че е поръчково убийство, направо съм изумен. Това не ми се вярва да е. Момчето е много добро, възпитано“, коментира Димитър Стефанов – съсед.

„Като цяло, това, което съм чувал е, че са добро семейство. Надявам се да не е той, надявам се всичко да мине добре“, казва друг съсед - Симеон Костов.

Арестуваха мъж, заплашил с убийство Фандъкова

Обиск е имало не само в дома на Петър. Пет адреса са били претърсени, поне толкова са и образуваните досъдебни производства, уточни от Плевен главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

 

„Към момента този, който подозираме за поръчител, поне до срещата с вас, не беше задържан. Но както казах, той ни е известен, въпрос на доказателства“, заяви той.

Припомняме, че Станка Марангозова беше убита в колата си на 10 октомври миналата година. До тялото беше оставена бяла роза. Основната версия за покушението тогава бяха неуредени финансови отношения, тъй като срещу нея е имало дело за финансови измами в размер на почти милион и половина лева. През 2011 година, Марангозова е била разследвана от ДАНС заради лихварство и пране на пари.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.