Йордана страда от рядко заболяване

2-годишно дете има нужда от нашата помощ. Момиченцето е с рядко заболяване, заради което едното й краче е по-късо от другото. Тази деформация е поправима, но за операцията са нужни 317 000 лева. Сумата е непосилна за семейството.  

Малката Йордана изумява лекарите неслучайно. Дясното й краче е с 5 см по-късо от лявото, а разликата се дължи на вродена малформация на тазобедрената става, която може да доведе до сериозни последици. „Беше голяма емоция да я видим на две крачета - изправена и вървяща сама. За изненада на лекарите тя успя да проходи съвсем навреме и съвсем нормално. Започнахме да търсим варианти, доктори, начини да може да има нормално детство, да може да върви на две еднакви крачета”, разказа майката на момиченцето Кристина Славчова.

А дотогава Йордана ще продължава да носи специални обувки. Благодарение на тях, разликата в дължината на крачетата се изравнява. Те обаче имат своите неудобства, особено за малко дете. „Тя понякога има и рани, представете си да ги носите в продължение на две години всеки ден. Свалям ги, само когато спи“, обясни още Кристина.

След повече от година в търсене на надежда идва и добрата новина. Клиника в САЩ гарантира, че с минимален брой интервенциии, Дани ще бъде като другите деца. Но цената на щастието се оказва прекалено висока и семейството е принудено да моли за помощ. На апела откликват мнозина. „Благодарение на тяхната добрина, заминахме за САЩ в началото на февруари, а след престоя ни в болницата и 6 седмици обездвижване, Йордана успя да стъпи на двете си крачета вече с изправена кост”, споделя още майката на 2-годишното дете.

Семейството на Дани мечтае да забрави завинаги обувките, които са и спасение, но и мъчение за детето. За да стане това обаче, момиченцето трябва да се подложи на още една операция в САЩ. Засега са събрани 145 000 лева, нужни са още 172 000. „Всичко това се случва, благодарение на огромните сърца и голямата добрина на всчки хора, които даряват и не спират да ни подкрепят, да са с нас в тази битка. Всичко това ни промени много, и то към добро. Когато виждаш, че толкова хора отделят от времето си, от средствата си, за да може твоето да сбъдне мечтата си, не може да не станеш по-добър”, заключи Кристина Славчова.

Ако искате да помогнете на Йордана да оздравее напълно, може да изпратите DMS на кратък номер 17 777 с текст YORDANA или да преведете средства по следната дарителска сметка:

Дарителска сметка в лева:

Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.