Жителите на пазарджишкото село благодариха на депутата

Общественият съвет за развитие на пазарджишкото село Црънча и фондацията за бъдеще за Црънча излязоха с разширено становище по повод полученото дарение от фирмата на Делян Пеевски "Интръс" АД.

Гората на Црънча остава на селото, Пеевски дари 700 хил. лв.

Към становището са се включили и ръководствата и  представителите на читалище "Просвета", Пчеларско дружество -Црънча, Футболен клуб "Бенковски", Спортен клуб "Спартак", други активисти и общественици. Същевременно бе отправена покана към общината, общинските съветници, представителя на Дарителя да вземат участие в открито обществено обсъждане в което да се включат и още граждани на Црънча.

"С оглед целесъобразното разходване на дарените за с. Црънча средства предлагаме същите да бъдат разходвани, съобразно волята на Дарителя", се казва в становището.

Отмениха продажбата на гората над Црънча

Те ще бъдат разпределени в направления, подпомагащи устойчивото развитие на селото, и са разпределени в 5 точки:

1.Изграждане на парк” Свети Георги Победоносец” обхващащ местността „Гергьова черква” от параклис „Покров Богородичен”до края на м.”Стърбоджи поляни”обявена още от първия кмет на селото след Освобождението през 1880 г. за „свято място в което е забранено пашата на животни и сеч на клони и дървета”.

2.Финансиране на необходимите СМР и други благоустройствени мероприятия” по реализация на началния етап от създаване Общински комплекс за духовно и спортно развитие на територията на бившето основно училище „Васил Левски” и бившата сграда на ТКЗС.

3.Финансиране на довършителни и ремонтни работи по стадиона на ФК”Бенковски”, с.Црънча.

4.Финансиране на ремонт на покрив и сцена на читалище „Просвета”.

5.Подпомагане финансирането на неотложни спасителни работиспиращи разграбването на културно-историческото наследство над с.Црънча, чрез проучване и социализиране на съответните археологични обекти.

Пазарджик получи дарението, което спаси гората на Црънча

Средствата по горните направления ще бъдат разпределени съобразно направени предварителни разчети по съвместно одобрени проекти по тях, съобщават още от Общинския съвет.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си