Развръзката и посланието на деветия сезон достигна до 1,2 млн. зрители

С изненадващ и много емоционален финал приключи деветият сезон „Системата“ на хитовия сериал „Откраднат живот“. В синхрон с актуалните събития, световната пандемия COVID-19 беше интерпретирана в сюжета на заключителните епизоди на поредицата, поставяйки пред непредвидени изпитания професионалния и житейски път на лекарите от болница „Света Анастасия“. В последните минути след дългоочакваната развръзка, актьорите от „Откраднат живот“, които в условията на извънредна ситуация в страната продължиха да радват феновете, аплодираха с благодарност „ангелите в бяло“ – медиците –  които са на първа линия в борбата с коронавируса. Посланието на обичаните герои от сериала достигна до над 1,2 млн. зрители (Всички 4+), а епизодът е с най-висок аудиторен дял за сезона - 35% от аудиторията в активна възраст, което е с 36% над аудиторния дял на втората по гледаемост телевизия по същото време.

И тази пролет най-успешният български медицински сериал се открои сред родните заглавия в ефира. Деветият сезон на продукцията се нареди сред трите най-гледани сериали през пролетния телевизионен сезон от аудиторията в активна възраст (18-49 г.). Данните, отчетени от ГАРБ Аудиенс Межърмент България, сочат още, че над 30% сред същата целева група са предпочели да проследят вълнуващите медицински и морални казуси на лекарите от „Откраднат живот: Системата“, давайки превес от 7% спрямо съдържанието на бТВ по същото време.

Сериалът е в по-висока степен оценен спрямо резултатите на бТВ по същото време и от градското население в активна възраст (18-49 г.), както и от по-младата целева група на възраст 18-34 години. Към тях се присъединява и женската аудитория (25-54), сред която „Откраднат живот: Системата“ е един от първите избори през пролетния сезон (22 февр. – 22 май), когато става въпрос за сериали.

Впечатляващ интерес и рекорден брой видеогледания в рамките на пролетния сезон отбелязва деветият сезон на сериала и в платформите на Нова Броудкастинг Груп според Google Analytics – над 4,4 млн.

Успехът на „Откраднат живот“, който продължава да печели вниманието и любовта на зрителите вече повече от 4 години, е поредното доказателство за дългосрочния ангажимент на Нова Броудкастинг Груп да инвестира в качествени български сериали и филми. Феновете на хитовата българска медицинска поредица ще имат възможността да гледат и десети сезон с любимите си герои, нови истории и медицински казуси.