Столичният кмет поздрави всички хора на просветата и културата, които пазят българския дух

"Смятам, че за няколко дни голяма част от българските учители успяха да се справят със ситуацията. А дълги години обществото гледаше с недоверие към техническите умения на учителите. Те показаха, че когато са изправени пред предизвикателство, те се справят блестящо. Учителите показаха, че защитават по блестящ начин каузата "Български будител" само за няколко дни", заяви в ефира на "Събуди се" кметът на София Йорданка Фандъкова.

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост

Тя поздрави всички хора на просветата и културата, които пазят българския дух. Тя им пожела здраве, сили и вдъхновение, а на учителите - на 15 септември отново да се върнат в класните стаи.

"В това време всички разбрахме, че училището не е просто даване на знания, училището е общност, място, в което учители и родители са от един отбор. Те се представиха по един блестящ начин", заяви Фандъкова.

Вълчев: Българските учители заслужават да бъдат аплодирани

Столичният кмет разкри, че всяка зима получава съобщения за удължаване на зимната ваканция. Сега, обаче, учениците искат да се върнат в клас. Те са споделили с Фандъкова, че им липсват контактите и общуването както със съучениците им, така и с учителите. Същото е мнението и на внукът на Фандъкова, който е в 7 клас и му предстоят изпити. Като всеки ученик, той също бил притеснен.

Целия разговор със столичния кмет Йорданка Фандъкова гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.