Вижте какво казаха те за „Неделята на NOVA“

Васил Василев-Зуека и Алекс Сърчаджиева отправиха специално послание към зрителите на „Неделята на NOVA“ по повод празника на славянската писменост и култура.

„Честит празник на всички, които днес празнуват. Честит празник на всички учители, на всички културни дейци, на всички просветители, на хората, които са отговорни за нашето образование и възпитание“, каза Зуека.

България отбелязва 24 май в условията на пандемия и без масови мероприятия (ОБЗОР)

„24-ти май е един прекрасен празник на българската култура и просвета. Смятам, че е хубаво на днешния ден да си зададем въпроса: „Кои са днешните будители - хората, които могат да ни научат и да ни водят напред?“, коментира Алекс Сърчаджиева.

Запитан коя е най-хубавата  и най-лошата българска дума, Зуека отоваря: „Най-хубава е думата „обичам“, защото да обичаш – това дава смисъл. Най-лошата дума според мен пък е „омраза“. Тя има много производни, но не трябва да забравяме, че любовта също има много производни. Така че нека да се обичаме във всичките и видове любов, защото това е нещото, което ще ни спаси“.

България аплодира учителите (ВИДЕО)

Димитър Маринов: 24 май е символ

„Най-хубавата българска дума според мен пък е „обич“, защото тя казва всичко“, казва Сърчаджиева. И допълва: „Думите, които много трудно произнасяме в днешно време, според мен са „извинявай“ и „прости ми“. Не знам защо някак забравихме да се извиняваме, когато сме сбъркали. В това няма нищо срамно. Забравили сме сякаш и да молим за прошка, а тя е велико нещо“.

Какво казаха още те за „Неделята на NOVA“ гледайте във видеото.

Репортер: Николай Беремлийски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.