Арестувани са трима души

Хероин за над 9 милиона лева е открит и иззет при проверка на тежкотоварен автомобил на граничен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

Разбиха наркоканал, минавал през Пловдив

Возилото е влязло в страната ни от Турция в неделя и било проверено от инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево. Те  установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.  

Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони

След проведено разследване се оказало, че съучастници в контрабандата на наркотичното вещество са още двама граждани на Босна и Херцеговина. Те се придвижвали почти паралелно с друг камион. Той също е проверен, но в него не са открити наркотици. Тримата са арестувани за 24 часа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си