Местните настояват за запазване на спортни игрища и гора

Протест на стадиона в Хасково. Това е второто недоволство на хората, които настояват за запазване на спортни игрища и гора.

Близо 40 декара, сред които помощните игрища на градския стадион и гориста местност, са частна собственост, където от няколко месеца се строи. Те са били продадени от държавата преди 20 години. Хасковлии настояват да се намери вариант терените да станат общински и да бъдат включени в територията на парк „Ямача”. Първата стъпка, която вече е направена, е всички общински парцели да бъдат обявени за публична собственост.

Хасковлии на протест, искат да защитят зелени площи и футболни игрища

„Вариантът е само един - разговор със собственика, ако говорим за тренировъчните игрища, и разбира се, овъзмездяване и оттам нататък превръщането им в една добра спортна база за община Хасково”, смята д-р Николай Колев.

„Инициативата е от гражданите и затова оставих този път те да обосноват добре исканията си, да направим предварителни преговори, на които аз мога да бъда само свидетел”, посочи кметът на града Станислав Дечев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.