Той се е почувствал зле в неделя

От снощи е затворено Министерството на земеделието.   Дотам се стигна, след като установиха, че заместник-министър Атанас Добрев е  заразен с COVID–19. Той се е почувствал зле, направил си е тест, а резултатът е бил положителен. Днес в сградата на Министерството се извършва пълна дезинфекция.

По време на дезинфекцията, сградата остана празна, а служителите работиха дистанционно. Те ще бъдат тествани за COVID-19. Това е втори случай на коронавирус в Министерството. Първият не е бил съобщен, тъй като служителят не е посещавал сградата. В същия ден, в интернет беше публикувано видео, в което министър Танева препоръчва на земеделски производители да мълчат за евентуални измами с европари, за да не бъдат спрени европейските средства. Вицепремиерът Томислав Дончев подкрепи своя колега и заяви, че няма нужда да се стига до оставка.

"Земеделският министър не трябва да подава оставка". Това заяви в предаването "Здравей, България вицепремиерът Томислав Дончев. Той е категоричен, че дори и в откровен разговор такива реплики не трябва да се казват.

„Със зам.-министъра се чухме снощи, за да уточним с колко души е контактувал. Състоянието му беше добро”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на Дирекция „Сигурност” в МЗХГ Васил Ризов относно заразения с COVID-19 зам.-министър на земеделието. И допълни, че няма информация болният да е контактувал с министър Десислава Танева.

Зам.-министър на земеделието с коронавирус

Той разказа и какви мерки са предприети в министерството, за да бъде ограничена заразата. От администрацията обявиха, че работа ще продължи дистанционно.

„В неделя зам.-министъра се е почувствал зле. Бил е за последно в министерството в понеделник. Всички служители ще бъдат тествани за коронавирус. Сградата ще бъде затворена за пълна дезинфекция. Няма да преустановяваме работата с граждани. Имаме приемна, която се обработва непрекъснато”, поясни Ризов.

РЪСТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС: 83 са новите случаи, има и 4 жертви

Той коментира, че е запознат с маршрута, по който в понеделник са минали журналистите по време на брифинга в министерството. „Те са посетили зала, която се намира на първия етаж. Не би следвало да има проблем”, смята Ризов.

Това е втори случай на инфектиран в министерството. „Първият не сме го обявявали, защото въпросният човек повече от месец не беше посещавал сградата. По никакъв начин не сме имали контакт с него”, заключи Васил Ризов.

 

Целия разговор гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.