Пробите на всички други играчи, треньори и служители в клуба са отрицателни

Нападателят на ЦСКА Томи Юрич е единственият, заразен с коронавирус в тима, пробите на всички други играчи, треньори и служители в клуба са отрицателни, обявиха "червените". По-рано днес стана ясно, че Юрич е дал положителна проба за новия коронавирус, но другият футболист на "армейците", който пропусна дербито с Левски заради симптоми на заболяване - Стефано Белтраме, е с негативен тест за вируса, пише БГНЕС.

Григор Димитров е заразен с коронавирус

"Проведените в неделя сутринта от референтната лаборатория към Военномедицинска академия PCR тестове дадоха отрицателен резултат! На спортната ни база „Панчарево“ бяха изследвани всички футболисти, треньорски и спортно-технически щаб, ръководството на клуба и обслужващ персонал. Потвърждава се единствено положителната проба на нападателя Томи Юрич, който още с появата на първите съмнения за COVID-19 в четвъртък е изолиран и за него се полагат необходимите медицински грижи. Радващо е, че в момента той няма видимо проявени симптоми и състоянието му е много добро, но до пълното му излекуване ще се спазва необходимия карантинен период. Тестът на другия футболист, който заради здравословни оплаквания пропусна дербито - италианецът Стефано Белтраме, е отрицателен и той скоро ще се присъедини към заниманията на отбора", съобщават от ЦСКА на официалния си сайт.

"ЦСКА като отговорен клуб заявява, че ще продължи да изпълнява стриктно предписанията на БФС и държавните институции, касаещи всички мерки за безопасността на състезателите и служителите си по време на тренировъчния процес и предстоящите мачове за шампионата и турнира за Купата на България", допълват от клуба.