Той издирва книжката си повече от месец

Шофьор издирва книжката си по трасето между Велико Търново и София. Всичко започнало, когато мъжът бил спрян за проверка и се оказало, че има да плаща глоби.

Александър Панев пътувал от столицата към Велико Търново. На влизане в града го спират за полицейска проверка. Униформеният му казва, че има неплатени глоби и по закон книжката му трябва да бъде отнета.Така и става.

"Пълен абсурд": Кума под наем - последният писък в модата на сватбите (ВИДЕО)

„Извикаха ме до патрулката и ми издадоха свидетелство за отнемане на книжката. Още на следващия ден заплатих всички дължими суми на гише за електронно плащане във Велико Търново”, обяснява Александър.

Когато се прибира в София, мъжът опитва да си вземе книжката. На гишето в столицата разбира, че има още едно неплатено задължение от 2016 г. Заплаща и него. Служителка му обяснява, че книжката му все още не е пристигнала от Велико Търново и той трябва да дойде отново след седмица.

„Работата ми е свързана с много движение и автомобилът ми е нужен. След седмица отново отидох за книжката си, като показах всички платежни документи. Казаха ми, че не знаят къде се намира документът и трябва да се върна отново след още една седмица”, разказва Панев.

„Пълен абсурд”: Стадо безстопанствени коне тормози жителите на кв. „Дървеница”

„Най-лесното е да има ПОС терминали във всяка патрулка. Така всеки добросъвестен човек, който иска да си плати, ще може да го направи веднага”, смята Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

От МВР-Велико Търново отговарят, че вече тече проверка по случая. Ако се установи, че техен служител е проявил небрежност, той ще бъде наказан. Часове по-късно книжката на Панев пристига в София.