Коментар на изпълнителния директор на УМБАЛ „Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов

„Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме с показването на температурите той да започне да се държи като другите коронавируси и да започне да изчезва. Виждаме, че намалява броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява”. Това заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов.

33 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас

„В момента има увеличение на случаите, което според мен е втора вълна. Това се дължи на липсата на дисциплина от страна на хората. Физическата и социалната дистанция са много важни. Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват“, каза още Ангелов.

„Не е важен само броят на болните, но и тяхната клинична картина", посочи той.

Според него не се очаква налагане на нови масови рестриктивни мерки.

Ангелов е категоричен, че при симптоми веднага трябва да се потърси лекар, който да прецени дали има нужда от болнично лечение, а не да се избира самолечение.

Григор Димитров е заразен с коронавирус

Относно новината, че Григор Димитров също е сред заразените с коронавирус, той коментира: „Първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са били в пряк контакт с него, а след това и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните". 

И допълни: „Всички тестове ще бъдат за сметка на държавата. Григор също ще посочи с кого е бил в контакт, очакваме и хората сами да се свържат с РЗИ”.

„Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, за да се ограничат контактите им. Прави се изследване на всички контактни от първи ред“, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК