Спазвани ли са мерките на турнира в Сърбия и колко са контактните с Гришо у нас?

Десетки хора бяха поставени под карантина в Хасково, след като миналата седмица Григор Димитров беше в родния си град и проведе тренировка, а дни по-късно обяви, че е зразен с коронавирус. 

Григор Димитров е заразен с коронавирус

От РЗИ обявиха, че няма да има масово тестване в града. Все пак жители на Хасково са се подложили на тестове, за които са платили със собствени средства. Всички проби са отрицателни. 

Отмениха финала на турнира в Хърватия заради положителната проба на Гришо

Стотици обаче са се срещнали с Димитров. Голяма част от тях са получили обаждане от РЗИ с препоръка да си стоят вкъщи, без официално да са поставени под карантина. В това число влиза и цял клас четвъртокласници, които са празнували завършването си в близост до кортовете. Те са се срещнали с Григор, взели са автографи и са се снимали с него.

ГРИШО С COVID-19: Прекъснаха турнира в Хърватия, спешни мерки и в Хасково (ОБЗОР)

Все още не е ясно кога и къде Григор Димитров се е заразил. Предполага се, че това е станало по време на демонстративния турнир в Сърбия, в който тенисистът участва.

„Имаше два входа, раздаваха се маски и дезинфектанти. Но усещането беше, че хората отиват на празник, а не да спазват мерките. На най-интересните мачове трибуните бяха пълни, нямаше дистанция”, обясни спортният журналист от NOVA Петьо Борисов.

Вълна от критики срещу Джокович след заразяването на Гришо с COVID-19

Той е на мнение, че спрямо мерките в другите държави, организацията на турнира е била безотговорна.