Коментар на сръбския спортен журналист Милош Любисавлевич

„Може да се каже, че новината, че новак Джокович е позитивен, е шокираща всъщност. Но той беше в тази в тази ситуация – беше съвсем близо до Григор Димитров. За него също беше голяма изненада да научим, че е позитивен за ковид. Но такава е реалността. Но не знаем кой, кога и къде е хванал вируса, кой пров е бил заразен и така нататък. Всичко по тази тема са само спекулации”, това заяви за „Плюс-Минус.Коментарът след новините” сръбският спортен журналист Милош Любисавлевич.

И Новак Джокович с COVID-19

Той коментира и критиките към организирането на турнира. Според него, всеки който организира някакво спортно събитие, няма как да държи в ръцете си всички парчета от пъзела.

"Защото не е лесно да организираш такъв голям турнир и то когато имаш само месец на разположение. Това, което имам предвид е, че те няма как да имат цялата здравна информация, която се разпространява от местните власти. Те просто правят това , което трябва да се направи и което могат. И което кореспондира с препоръките на здравните власти за мерките за превенция и дистанция", казва журналистът.

Зверска атака и тежки обвинения към Гришо заради COVID-19

"Не мисля, че вирусът ще спре спорта. Защото има толкова много спортни събития , които хората искат да видят – например „Адриа тур” в Белград привлече голямо внимание, имаше хиляди зрители от цял свят и това е чудесно. Организаторите правят максимума на това, което могат, дори раздаваха маски на зрителите, които влизаха на отделните тенис срещи. Това са събития, които публиката иска да види. Дали е безопасно сега – не съм сигурен, не съм доктор, аз съм журналист. Не знам дали спортът трябва да спре", казва още той.

Според него хората трябва да разберат, че да бъдат публика не е толкова безопасно точно сега. 

Повече по темата гледайте във видеото