Поли е сред най-активните доброволци в кампанията "За доброто"

Художничка изрисува болнични стени в знак на благодарност. Поли твори в Неврохирургичното отделение на болница "Свети Иван Рилски". Тя е сред най-активните доброволци в кампанията "За доброто".

Поли е от онези хора, които не чакат всичко да се случва случайно. По време на пандемията също не спира да помага – с нейна помощ кампанията събира над 600 хиляди лева за борбата срещу Ковид. Всичко върви по план до момента, в който без да подозира, чува една от най-страшните диагнози. И от доброволец, за ден се превръща в придружител на сина си Марко. „Пребивавахме в болницата 9 дни. И след това реших, че искам да подобря условията за децата. Водните кончета са символ надеждата, свободата”, разказа тя.

Доброволци ремонтираха интензивното отделение на Педиатрията (ВИДЕО)

Марко е опериран спешно в отделението по „Неврохирургия” на болница „Свети Иван Рилски” и вече се чувства добре, а тя продължава каузата – да връща доброто. Затова Поли идва тук отново - да благодари на екипа като прави това, което може най-добре – решила е да изрисува част от болничните стаи. Но твърди, че я води не само благодарността - мисли и за децата, които настаняват тук. „Те не са само белите стени. Най-вече ми пречеше, че не можеше да оставя детето само, малко е. Не може да бъде оставено в легло за големи, затова от там започнахме, рисунките са бонус”, разказа още художничката.

С ДАРЕНИЯ: Откриха най-голямата детска площадка в болница у нас (СНИМКИ)

Затова за най-малките пациенти съвсем скоро ще има и чисто нови детски легла. Отново благодарение на Поли. Реставраторката пък е решена - ще нарисува и стая 17, където са били с Марко, тъй като в момента там има пациенти. В момента в Неврохирургичното отделение има 5 деца. По време на пандемията пък, през ръцете на лекарите са минали десетки. „Трудно е като цяло, защото децата са по-емоционални, това кара и нас да сме по-емоционални. Но всеки професионалист трябва да запази емоциите си, за да даде всичко от себе си”, каза д-р Кристиян Нинов от болницата.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.