Диетоложката за отслабването и сладките изкушения

„Диетите са най-голямата причина за стрес. Ако ти забраня, нещата които обичаш, впоследствие ще ги консумираш двойно повече. Организмът най-добре знае от какво има нужда. Навикът не може да се смени за ден. Не е хубаво хората да смятат постоянно калориите, защото се отчайват", разказа Енджи Касабие пред Мариян Станков - Мон Дьо във „Вкусът на историите“. И сподели, че менюто се оформя от пациента, а не от нея.

Енджи Касабие разказа, че всеки ден на закуска яде сладко. „Трябва да знаем колко и кога да хапнем. Ако ядеш с малка лъжица, безсъзнателно ще намалиш скоростта си на хранене”, допълни Касабие.

„Гледам да избягвам пържени неща. Не готвя без билки и мариноване. В момента съм около 48-49 кг. Храната може да бъде вкусна и без да е пържена", категорична е диетоложката.

Енджи Касабие: Добавете куркума към лимона и джинджифила сутрин

По думите й вкусът от детството й, който никога няма да забрави, е чай с бисквити.

Енджи разказа повече и за най-ценното нещо в живота й - детето й. 

„Няма такава обич, няма такава връзка. Вече не ме интересуват толкова материалните неща. Моето дете първите месеци имаше десет гащеризона. Нямаше нужда от повече. Първите 7-10 години трябва да научиш детето, че животът е труден и нещата не се получават лесно”, смята Касабие.

Енджи Касабие за бебето: Няма по-голяма радост (ВИДЕО)

Енджи Касабие стана майка (СНИМКИ+ВИДЕО)

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.