Маските са задължителни за персонала

Почивката в хотел – по нови правила това лято. От Министерството на туризма са разработили подробни указания към местата за настаняване в условията на коронавирус, за да се гарантира безопасността на туристите.

При какви мерки ще работят хотелите през лято 2020 провери Георги Георгиев в рубриката си „На твоя страна”.

Както персоналът, така и самите туристи, ще трябва да спазват строги мерки – от рецепцията, през настаняването в стаите до изхранването в ресторанта. За да се гарантира безопасността, е въведено изискване за физическа дистанция от минимум 1,5 м - в лоби пространствата, басейните и ресторантите. А маските са задължителни за персонала.

Какви са новите правила за полетите в ЕС? (ГАЛЕРИЯ)

„В лобито на нашия хотел се допускат по максимум петима души едновременно. Преди настаняване се измерва температурата на всеки гост. След това му се предоставя дезинфекцирана ключ-карта”, обясни в ефира на „Здравей, България”Кристиян Рамналиев, управител на хотел.

При установяване на човек със симптоми на коронавирус, той незабавно се настанява в специално обособена стая, далеч от всички общи площи. След това се подават сигнали към РЗИ и Спешна помощ, които трябва да изведат болния от хотела. В специалната стая не се влиза най-малко 24 часа след напускането на госта със симптоми.

В стаите се поставят вентилатори, за да се избегне ползването на климатиците.

Още по темата гледайте във видеото.

А вашите сигнали и предложения за теми очакваме на имейла и фейсбук страницата на рубриката „На твоя страна”.