Все повече българи обръщат поглед към свръхестественото

Преди 116 дни коронавирусът дойде в България. Заразата постави на изпитание както икономиката на държавата, така и психиката на хората. В търсене на отговорите във връзка с пандемията мнозина обърнаха поглед към свръхестественото и започнаха да се допитват до ясновидци, нумеролози и астролози.

„Хората винаги са се обръщали към свръхестественото, към невидимото, към незримото, тъй като това е заложено във всеки един от нас – без значение дали вярва в Бог и като цяло в религията”, казва кармичният нумеролог Роберто Методиев.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Измамници „развалят” черни магии срещу хиляди левове

„Когато сме планирали близкото си бъдеще, но всичките ни планове се рушат, неминуемо се напрягаме, вдига се нивото ни на тревожност и съответно всеки от нас търси своя начин да се справи с това”, коментира астрологът Оксана Хорват-Станчева.

Какво казват ясновидци и астролози за COVID-19 и кризата около него? (ВИДЕО)

Мерките, които ограничават придвижването, са един от поводите за депресивните състояния. Хората започват все по-често да се допитват до медиуми и астролози за това дали ще запазят работата си, дали ще оцелее бизнесът им и какво е добре да направят, за да избегнат затрудненията. Интересуват се и за бъдещето на любовния си живот.

До 10 хил. лева глоба за медиума Кармен Лазарова

Ясновидци и нумеролози са на различно мнение за причината за появата на коронавируса.

„Той е предизвикан от мръсотията на хората – първо в душите им, след това - в поведението им”, категоричен е Роберто Методиев. Ясановидката Гюкчен пък смята, че пандемията от COVID-19 е създадена изкуствено още през март 2019 г., за да се прикрие икономическата криза в света.

А на може би най-важния въпрос – кога ще дойде краят на пандемията, прогнозите са от умерено оптимистични до крайно песимистични. Николета и Гюкчен казват, че ще живеем с вируса още 3-4 години. Според Роберто той ще си отиде до половин-една година.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Николай Беремлийски

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си